6 feiten over zakelijk glasvezel 

Het woord zegt het al. Glasvezel is vezel van glas dat heel dun is, denk aan een haartje. Met glasvezel kan je snel en stabiel data versturen. Als bedrijf wil je zo snel mogelijk werken zonder lange laadtijden. In vergelijking met particulier internet is zakelijk internet sneller, beter beveiligd, stabielere verbinding en een snelle service. 

  1. Betere snelheid

Glasvezel bestaat nu al een lange tijd. In de jaren 60 is glasvezel uitgevonden door
Narinder Singh Kapany. Je zal het niet snel geloven maar tegenwoordig is glasvezel sneller dan het licht! Door de glasvezel draden worden lichtstralen over lange afstanden Zakelijk internet postcodecheck verstuurd. Hierdoor ontvang je razendsnel internet.  

Doe de postcode check Zakelijk glasvezel 

  1. Betrouwbare verbinding

Glasvezel kan veel hebben en is hierdoor zeer betrouwbaar. Het kan natuurlijk gebeuren dat er een storing plaats vindt.  

  1. Makkelijk in de Cloud werken

Met glasvezel kun je makkelijk in de Cloud werken. Veel bedrijven werken in de Cloud, omdat je makkelijk bestanden kunt opslaan zonder dat het ruimte inneemt op jouw computer.  

  1. 4. Glasvezel wordt alleen maar sneller

Glasvezel is momenteel vele keren sneller dan een koperverbinding (DSL). Dit is een techniek waarbij je gebruik maakt van een koperdraadverbinding. Glasvezel heeft de potentie om nog sneller te worden! In 2017 was dit 53,3 terabyte per seconde in 2020 was dat al 159 terabyte per seconde! 

5 Glasvezel heeft een formidabele bandbreedte 

Vaak lopen er diensten, apparaten en applicaties via eenzelfde internetverbinding. Het is grappig om te zien dat glasvezel dat zo klein is, bijna oneindig een stroom van informatie kan verwerken. De capiciteit van glasvezel is hoog in vergelijking met het kopernetwerk.  

  1. Up- en downloadsnelheid gelijk

Glasvezel zijn up- en downloadsnelheid is gelijk. De up- en downloaden gaat nu even snel. Zo bespaar je veel tijd en kan je makkelijk multi tasken. 

 

Is het aansluiten van zakelijk internet verstandig? Ja, absoluut. Als ondernemer wil je natuurlijk stabiel, veilig en snel internet!